Domowe wyroby wędlin to tradycja, która coraz rzadziej widziana jest w polskich domach. Dla każdego, kto pragnie ją przywrócić, powstała książka "Atlas wędzonek i wyrobów domowych", która jest swoistym kompendium wiedzy na temat przyrządzania swoich własnych przysmaków. Daj się zaprosić w kulinarną podróż, która odmieni Twoją kuchnię!
Książka ta już na samym wstępie zawiera w sobie wiele wartościowych informacji. Dowiesz się tutaj, co dokładnie możesz przygotować z poszczególnych części wieprzowiny, baraniny, wołowiny czy cielęciny. Zrozumiesz, jak ważne są przyprawy i jak ich używać. Nie zapomniano również o informacjach dotyczących rodzaju drewna, którego warto używać do wędzenia.
Część główna książki zawiera aż 170 różnorodnych przepisów dotyczących zarówno wędzonek, kiełbas, jak i pasztetów. Przy każdym przepisie znajdziesz listę potrzebnych składników, informację o typie drewna, jak i instrukcję przygotowania danego przysmaku krok po kroku. Wszystko to oplecione zostało precyzją tekstu i barwnymi obrazami, które pokazują, jak pięknie będzie wyglądać Twoje danie.
O autorce
Autorką tej książki kulinarnej jest Marta Szydłowska, której doświadczenie i zmysł literacki pozwoliły na napisanie wielu przydatnych poradników, pomagających w zdrowym i wartościowym gotowaniu. Do jej najbardziej popularnych pozycji zaliczyć trzeba "Naturalną księgę zdrowia" i "Wino. Praktyczny poradnik".