Szukasz książki, w której znajdziesz pomysły na ciekawe dania kuchni ukraińskiej? Olja Hercules w swojej książce kulinarnej "Mamuszka" zamieściła ponad 100 przepisów na dania pochodzące z Europy Wschodniej.
Dania kuchni ukraińskiej wzbogacone są obszerną historią. Olja Hercules w swojej książce podaje przepisy na potrawy pochodzące z różnych obszarów, od Lwowa aż do Baku. Kuchnia Ukrainy wyróżnia się doskonałością i rozmaitością potraw, dzięki czemu stanowi ciekawą alternatywę dla polskiego schabowego. Cechy te zawdzięcza wpływom, jakie wywarły na nią kuchnie innych krajów, w tym: Rosji, Niemiec, Polski i Turcji. Ukraińskie potrawy zachwycają niecodziennymi smakami i aromatami. Kuchnia ze wschodu to rzadko spotykany kierunek w książkach kulinarnych; Czytelnicy najczęściej mają wybór pomiędzy Francją, Grecją lub Włochami.
"Mamuszka" to także miła odmiana w dobie "fit przepisów", gdzie każde danie musi być zdrowe i mało kaloryczne. Warto sięgnąć po tę książkę, jeżeli chce się spróbować czegoś nowego, niedostępnego na co dzień w polskich domach. Jeżeli lubisz poznawać nowe smaki i odkrywać coraz to ciekawsze przepisy, ten zbiór kulinarnych propozycji jest właśnie dla Ciebie.
Przepisy zostały spisane w bardzo prosty i zrozumiały sposób; dodatkowo wnętrze książki zdobią fotografie pysznych dań, które zachęcają do podjęcia kulinarnego wyzwania, jakim jest przygotowanie nieznanych, ukraińskich potraw.
Olja Hercules to urodzona na Ukrainie, a wychowana na Cyprze autorka książek kulinarnych. Oprócz "Mamuszki" wydała jeszcze "Kaukasis. Kulinarna podróż po Gruzji i innych krajach Kaukazu". Swoją przygodę z gotowaniem zaczęła od podjęcia pracy w Union Market w Fulham, a niedługo później dostała wymarzoną pracę, jaką było stanowisko kucharza de partie w Ottolenghi's.
Dania kuchni ukraińskiej wzbogacone są obszerną historią. Olja Hercules w swojej książce podaje przepisy na potrawy pochodzące z różnych obszarów, od Lwowa aż do Baku. Kuchnia Ukrainy wyróżnia się doskonałością i rozmaitością potraw, dzięki czemu stanowi ciekawą alternatywę dla polskiego schabowego. Cechy te zawdzięcza wpływom, jakie wywarły na nią kuchnie innych krajów, w tym: Rosji, Niemiec, Polski i Turcji. Ukraińskie potrawy zachwycają niecodziennymi smakami i aromatami. Kuchnia ze wschodu to rzadko spotykany kierunek w książkach kulinarnych; Czytelnicy najczęściej mają wybór pomiędzy Francją, Grecją lub Włochami.
"Mamuszka" to także miła odmiana w dobie "fit przepisów", gdzie każde danie musi być zdrowe i mało kaloryczne. Warto sięgnąć po tę książkę, jeżeli chce się spróbować czegoś nowego, niedostępnego na co dzień w polskich domach. Jeżeli lubisz poznawać nowe smaki i odkrywać coraz to ciekawsze przepisy, ten zbiór kulinarnych propozycji jest właśnie dla Ciebie.
Przepisy zostały spisane w bardzo prosty i zrozumiały sposób; dodatkowo wnętrze książki zdobią fotografie pysznych dań, które zachęcają do podjęcia kulinarnego wyzwania, jakim jest przygotowanie nieznanych, ukraińskich potraw.
Olja Hercules to urodzona na Ukrainie, a wychowana na Cyprze autorka książek kulinarnych. Oprócz "Mamuszki" wydała jeszcze "Kaukasis. Kulinarna podróż po Gruzji i innych krajach Kaukazu". Swoją przygodę z gotowaniem zaczęła od podjęcia pracy w Union Market w Fulham, a niedługo później dostała wymarzoną pracę, jaką było stanowisko kucharza de partie w Ottolenghi's.