“White Plate. Na zdrowie” to nowoczesna książka kucharska, z którą każde przyrządzone danie będzie zdrowe i smaczne, a na dodatek wykonane w bardzo prosty sposób!
Wśród wielu dostępnych na rynku książek kucharskich pojawiają się również i te, w których przepisy łączą elementy smaku i zdrowia. “White Plate. Na zdrowie” zaskakuje Czytelników swoją przejrzystością i niesamowitymi daniami, z których zadowolony będzie nawet najbardziej wymagający smakosz!
Książka kucharska, w zamyśle autorki, nie powinna być skomplikowana. Do przygotowania dań, które odnajdujemy na stronach tej książki, nie potrzebujemy wyszukanych składników ani specjalistycznych urządzeń. Wszystko jest proste i przejrzyste, bez zbędnych wariantów i dodatkowych elementów. Każde danie składa się z produktów dostępnych w lokalnych warzywniakach i zdecydowanie łatwo osiągalnych. Dzięki temu nie musimy spędzać wielu godzin na poszukiwaniu konkretnych rzeczy, w zamian za co możemy poświęcić je na doskonalenie gotowania! Również przyrządzenie dań nie wymaga od nas dużego nakładu czasu, tym bardziej finansów.
Autorka stara się sprawić, aby nawet skomplikowane potrawy, które widujemy w mediach stały się bardziej przystępne dla przeciętnych kucharzy. Właśnie zarówno dla laików jak i kogoś bardziej zaawansowanego jest “White Plate”. Książka nada wyrazisty charakter każdej kuchni i sprawi, że najbardziej banalny obiad zamieni się w prawdziwe dzieło sztuki. Gdyby tego było mało, autorka stanowczo sprzeciwia się powszechnemu w naszych czasach szybkiemu jedzeniu i korzystania z barów fast food.
Zdrowe odżywianie wpływa pozytywnie na nasze samopoczucie, dlaczego więc nie zadbać o nie w pierwszej kolejności? Zawsze lepiej zapobiegać chorobom, niż je leczyć. Wraz z nową książką kucharską wszystko to będzie o wiele bardziej prostsze i przyjemne. Dodatkowym atutem są piękne fotografie, wzbudzające od razu apetyt i same w sobie zachęcające do wizyty w kuchni. Eliza Mórawska dba o każdy, nawet najmniejszy element cieszący oko i zachęca do skorzystania również z jej porad, które publikuje na swoim blogu o tej samej nazwie, co wydana właśnie książka.
Eliza Mórawska jest aktywną blogerką od 2006 roku. Prowadzi jeden z najpopularniejszych polskich blogów kulinarnych o nazwie “White Plate”, poprzedni nosił tytuł “Pracownia wypieków”. Wielokrotnie nagradzana i uznana za jedną z 30 najbardziej wpływowych postaci polskiej blogosfery ostatnich 10 lat.