Księgarnia internetowa Ravelo – tanie książki i wiele więcej
promocja

Pyszne zapiekanki

Dr. Oetker
Weltbild Urszula Kostrzyńska , data wydania 11 kwietnia 2012 , OPRAWA TWARDA

11111 Przeczytaj recenzje

Produkt aktualnie niedostępny

Pełny opis książki – Dr. Oetker "Pyszne zapiekanki"

Na tę książkę czekali wszyscy miłośnicy zapiekanek! Oto 110 przepisów z różnych stron świata – od Włoch po Daleki Wschód. Pożywne mięsne zapiekanki to wykwintna i pomysłowa potrawa. Raz są podane jako klasyczne danie, kiedy indziej bywają egzotyczne. Zapiekanki z rybami i owocami morza są wyjątkowo pyszne, soczyste i dietetyczne. Z makaronem i ryżem – sycące i niedrogie. Wegetariańskie wspaniałe dla będących na diecie, a słodkie – świetne na deser nie tylko dla dzieci. Od warzywnej zapiekanki z mielonymi, przez ziemniaczaną zapiekanka ze śledziem i lasagne szpinakową, po czekoladową zapiekankę z morelami. Są pożywne, łatwe do przygotowania i zawsze się udają.

Cechy produktu

Wydawca: Weltbild

data wydania : 11 kwietnia 2012

Tłumacz: Urszula Kostrzyńska

liczba stron : 160

format : 21x28

ilustracje : kolorowe

Seria : DR.OETKER

numer produktu: 90086455

EAN: 9788377995587

Średnia ocena Klientów: 5 (Oceniło 2 osób)

Przeczytaj recenzje książki – Dr. Oetker "Pyszne zapiekanki"

Średnia ocena Klientów: 11111 Zostań naszym recenzentem i dodaj swoją opinię o produkcie

Recenzja dodana 2012-05-17

Naprawdę warta zakupienia i przeczytania

Zasadniczo książka składa się z siedmiu części. Pierwsze sześć rozdziałów traktuje stricte o samych zapiekankach, a dokładnie rzecz biorąc o różnych ich typach. I tak oto poznajemy zapiekanki z mięsem i drobiem, zapiekanki z rybami i owocami morza, zapiekanki z makaronem, ryżem i nie tylko, zapiekanki warzywne z dodatkami, zapiekanki wegetariańskie oraz słodkie zapiekanki. Jak widać trochę tego jest, a każda z tych grup, jeśli bliżej się im przyjrzeć, dzieli się na kolejne i kolejne. Poszczególne przepisy zostały bardzo precyzyjnie i czytelnie skonstruowane. Zaraz pod nazwą danej potrawy znajduje się jej metryczka, z której dowiadujemy się jaki jest czas przygotowania danej potrawy oraz jak długo powinna się ona znajdować w piekarniku. Dodatkowo z tego krótkiego podsumowania dowiemy się również ile standardowych porcji można z danego przepisu uzyskać, ile poszczególne porcje zawierają białka, tłuszczu i węglowodanów oraz jaka jest ich wartość energetyczna. Pod koniec przeczytać możemy również jak trudno dane danie wykonać. Dzięki tym informacjom ostatecznie będziemy mogli sami stwierdzić, czy książka jest dobra czy też nie. W ostatniej części książki mowa jest o wskazówkach do przepisów. Jest to kolejna bardzo przydatna rzecz. Jeśli chodzi o same przepisy, to każdy z nich podzielono na dwie odrębne części. Pierwsza z nich informuje czytelnika o składnikach niezbędnych do wykonania danej potrawy. Przepisy są szczegółowe i zawierają dokładną wagę każdego składnika. Dzięki temu wykonanie listy zakupów nikomu nie sprawi kłopotu. Druga część to już sam przepis, który zapisano przy pomocy prostych zwrotów i jasnych uwag. Każdy etap gotowania jest tu osobno oznaczony, co znacznie ułatwia pracę w kuchni. Opracowanie przepisu nie pozostawia wątpliwości co do tego, jak daną czynność wykonać, albo co z konkretnym składnikiem zrobić. Dzięki temu praca wre, składniki się łączą, a ostatecznie zapiekanka porządnie się zapieka. Jest więc tak, jak być powinno.

Oceń, czy recenzja jest pomocna TAK NIE 1 z 1 klientów uznało recenzję za pomocną

Recenzja dodana 2012-04-13

naprawdę warto

Kupiłam już kilka książek dr.Oetkera i każda się sprawdziła! świetne przepisy, kolorowa ilustracja do każdej pozycji, proste i ogólnodostępne składniki - SUPER! polecam szczerze

Oceń, czy recenzja jest pomocna TAK NIE 2 z 2 klientów uznało recenzję za pomocną

Dodaj recenzję książki – Dr. Oetker "Pyszne zapiekanki"

Twoja ocena
Jednym zdaniem
Treść recenzjia
Oświadczam, że jestem wyłącznym autorem publikowanej recenzji i nie narusza ona praw osób trzecich. Wyrażam zgodę na wykorzystanie recenzji przez Ravelo sp. z o.o. do celów promocyjnych.
To top