Zrozum potrzeby swojego organizmu i podążaj za trendami zdrowego odżywiania z książką "10 zasad zdrowego odżywiania w oparciu o najnowsze badania naukowe".
Jakość naszego pożywienia oraz warunki, w których żyjemy coraz bardziej się pogarszają. Spada konsumpcja owoców, warzyw i świeżych produktów. Jemy coraz więcej mrożonek, żywności z puszek, przekąsek zawierających puste kalorie, a także makaronu, białego pieczywa, ryżu i ziemniaków. Jak więc odżywiać się zdrowo? Na to pytanie odpowie Thierry Souccar francuski specjalista do spraw żywienia oraz biologii starzenia się.
Po przeczytaniu tej książki nauczysz się tworzyć optymalny jadłospis dla siebie i całej swojej rodziny, dowiesz się, jak zapobiegać chorobom cywilizacyjnym, a przy tym zgubisz zbędne kilogramy. Zrozumiesz również indeks glikemiczny, a także sposób, w jaki trawimy i przyswajamy poszczególne składniki odżywcze.
Thierry Souccar to dziennikarz naukowy, wydawca i autor wielu bestsellerów popularnonaukowych. Jeden z najlepszych francuskich specjalistów do spraw żywienia oraz biologii starzenia się. Urodził się 19 czerwca 1955 roku w Bamako w Mali. Członek American College of Nutrition. Prowadzi konferencje popularyzujące odkrycia naukowe z dziedziny żywienia. Od 2006 roku współtwórca francuskiego portalu dotyczącego problematyki żywieniowej. Ze swoimi wiernymi Czytelnikami komunikuje się poprzez portale społecznościowe, prowadzi także bloga "appetizers". Książki jego autorstwa to między innymi: "Zdrowie, kłamstwa i propaganda" (2004) czy "W imię nauki" (2005).
Jakość naszego pożywienia oraz warunki, w których żyjemy coraz bardziej się pogarszają. Spada konsumpcja owoców, warzyw i świeżych produktów. Jemy coraz więcej mrożonek, żywności z puszek, przekąsek zawierających puste kalorie, a także makaronu, białego pieczywa, ryżu i ziemniaków. Jak więc odżywiać się zdrowo? Na to pytanie odpowie Thierry Souccar francuski specjalista do spraw żywienia oraz biologii starzenia się.
Po przeczytaniu tej książki nauczysz się tworzyć optymalny jadłospis dla siebie i całej swojej rodziny, dowiesz się, jak zapobiegać chorobom cywilizacyjnym, a przy tym zgubisz zbędne kilogramy. Zrozumiesz również indeks glikemiczny, a także sposób, w jaki trawimy i przyswajamy poszczególne składniki odżywcze.
Thierry Souccar to dziennikarz naukowy, wydawca i autor wielu bestsellerów popularnonaukowych. Jeden z najlepszych francuskich specjalistów do spraw żywienia oraz biologii starzenia się. Urodził się 19 czerwca 1955 roku w Bamako w Mali. Członek American College of Nutrition. Prowadzi konferencje popularyzujące odkrycia naukowe z dziedziny żywienia. Od 2006 roku współtwórca francuskiego portalu dotyczącego problematyki żywieniowej. Ze swoimi wiernymi Czytelnikami komunikuje się poprzez portale społecznościowe, prowadzi także bloga "appetizers". Książki jego autorstwa to między innymi: "Zdrowie, kłamstwa i propaganda" (2004) czy "W imię nauki" (2005).