"ABC gotowania 2" stanowi niezastąpiony poradnik po kulinarnym świecie!
Oto książka kulinarna, która każdemu pozwala stać się prawdziwym szefem kuchni!
"ABC gotowania 2" to druga książka kucharska wydaną przez Marietę Marecką. W pierwszej części autorka urzekła nas prostotą swoich dań i tym, w jak wspaniały sposób smakowały po przyrządzeniu. Czytelników tak zaczarowała niepozorna kucharka, że z wielką radością zareagowali na pojawienie się już drugiej części smacznego gotowania! Efekty, z którymi się spotykamy, pobudzą nasze podniebienia i być może zainspirują do zainteresowania się gotowaniem.
Stworzenie bardzo dobrego i zachęcającego do kupna przewodnika po świecie kuchni nie jest proste. Okazuje się jednak, że istnieją takie osoby, którym sztuka gotowania i pisania wychodzi tak samo dobrze! "ABC gotowania 2" to kontynuacja przepisów charakteryzujących się zasadą "nigdy nie powtarzaj tego samego dania dwa razy pod rząd!". Chociaż przestrzeganie tej reguły na pierwszy rzut oka wydaje się niemożliwe, po zastosowaniu wybranych dań stanie się codzienną regułą.
Książka zawiera przepisy na różne pory dnia, zarówno śniadania, obiady, jak i mniejsze przekąski. Dania na słodko i na słono, dla smakoszy wyszukanych smaków i wielbicieli tradycyjnej polskiej kuchni. Jednym słowem znajdzie się tu miejsce dla każdego pasjonata gotowania, a nawet dla osoby, która niewiele ma z tym wspólnego.
"ABC gotowania 2" to pozycja idealna zarówno dla całkowitych laików, jak i osób, które miały wcześniej styczność z kuchnią. Jedni i drudzy mogą znaleźć w niej inspirację do podjęcia się czegoś zupełnie nowego. Dodatkowo książka posiada wiele kolorowych, pięknych i zachwycających fotografii wykonanych dań. Do każdego przepisu dołączone jest zdjęcie na którym apetycznie przyrządzone smakołyki przyciągają naszą uwagę. "ABC gotowania 2" zaczaruje i spodoba się każdemu, kto miał już styczność z pierwszą częścią kulinarnych podbojów Mariety Mareckiej.
O autorce
Marieta Marecka jest zakochaną w kuchni i gotowaniu kucharką, która wydała do tej pory już dwie autorskie książki kulinarne. W 2012 roku została laureatką pierwszej edycji "Warsztatów smaku kuchni+ z Tomkiem Jakubiakiem", dzięki czemu miała swój własny odcinek "Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze". Prowadzi bloga kulinarnego "wkuchnibezdubli" oraz autorski program kuchni+ "ABC Gotowania".