Naturalnie znaczy lepiej. Nieprzypadkowo mówi się, że jesteś tym, co jesz, bo to co ląduje na Twoim talerzu jest też w dużym stopniu gwarantem Twojego zdrowia.
W dzisiejszych czasach, kiedy żyjemy w pośpiechu siłą rzeczy tak samo się żywimy, szybko i głównie posiłkami, na które składają się w dużej mierze produkty przetworzone. Jednak nie zdajemy sobie sprawy, że gdybyśmy zrezygnowali z chemii w żywności moglibyśmy odnieść ogromne korzyści nie tylko dla zdrowia, ale też samopoczucia. Warto zaufać temu, co daje nam natura i komponować swoje posiłki na bazie skarbów, które nam oferuje.
"Naturalnie" to książka napisana przez Agnieszkę Cegielską, znaną z telewizji dziennikarkę, która już od wielu lat zagłębia się w tematykę zdrowej żywności. W każdy piątek w programie "Dzień Dobry TVN" prowadzi cykl pod tym samym tytułem, co prezentowana książka. Wraz z ekspertami doradza i uczy, jak korzystać ze skarbów natury nie tylko w kuchni. Na podstawie cyklu postanowiła napisać książkę, w której również powołuje się na porady specjalistów, m. in. z Polskiej Akademii Nauk, lekarzy, czy też blogerów kulinarnych. Całość opatrzona jest licznymi fotografiami, które prezentują dania i w urzekający sposób zachęcają, by czerpać z natury pełnymi garściami.
Agnieszka Cegielska jest prezenterką telewizyjną, ale pracowała także jako modelka. Od 2004 roku prezentuje pogodę w stacji TVN, a dzięki swojej pracy zyskała uznanie widzów, co przełożyło się na trzykrotne nagrodzenie jej "Telekamerą". Była także współprowadzącą audycji w Radiu Kolor, a od niedawna tworzy cykl "Naturalnie" w "Dzień Dobry TVN", który spotkał się z ogromnym zainteresowaniem.