Książka kucharska Beaty Sokołowskiej i Edyty Skorupskiej "Alkaliczne gotowanie przy zielonym stole" to pozycja, która ułatwi zastosowanie się do zasad diety alkalicznej, która odkwasza organizm i pomoże poczuć się lepiej w swoim ciele.
"Alkaliczne gotowanie przy zielonym stole" to książka, która ułatwi prowadzenie alkalicznego stylu życia. W środku znajdziemy zbiór zdrowych i prostych w przygotowaniu przepisów, które przysłużą się naszemu organizmowi. Całość została uzupełniona informacjami dotyczącymi żywienia alkalicznego, które ułatwiają wprowadzenie zmian w swoim życiu i motywują do podejmowania działań na rzecz zdrowia.
Przepisy przygotowane przez autorki opierają się na produktach sezonowych i łatwo dostępnych, tak aby zmiana stylu życia poszła gładko i przyjemnie. Przepisy pozwalają na nowo odkryć takie warzywa jak na przykład por czy też brukselka. Dodatkowym atutem książki są piękne zdjęcia, które w apetyczny sposób przedstawiają proponowane przez autorki potrawy.
Beata Sokołowska to współautorka książki "Alkaliczny styl życia". Od wielu lat zajmuje się wpływem odżywiania na jakość stylu życia. Z wykształcenia jest psycholożką zdrowia, a jej bloga, który poświęcony jest tematowi alkalicznego sposobu życia, odwiedza miesięcznie ponad 30 tysięcy osób.
O autorce
Edyta Skorupska to psychodietetyczka i promotorka zdrowego stylu życia, a także autorka zdjęć, które znalazły się w książce "Alkaliczne gotowanie przy zielonym stole".