Ta książka pokaże Ci, że bez glutenu również można jeść smacznie i różnorodnie. Nowe przepisy, porady dotyczące zamienników jajek, drożdży, cukru.
Celiakia to choroba, coraz lepiej znana, ale i coraz bardziej rozpowszechniona. Życie osób, które się z nią zmagają to prawdziwe pasmo trudności i wyrzeczeń. Właściwie cała gotowa żywność i kupne produkty zawierają w sobie choćby śladowe ilości glutenu, którego organizmy chorych po prostu nie tolerują. Weronika Madejska udowadnia jednak, że bez glutenu nie oznacza wcale nieustannych wyrzeczeń, diety jałowej i pozbawionej smaku!
Książka ta nie jest kolejnym poradnikiem z wegetariańskimi przepisami dla bezglutenowców. Oprócz sprawdzonych przepisów znajdziecie tu również informacje na temat tego, jak się odnaleźć w świecie, w którym niemal wszystkie gotowe produkty zawierają gluten. Autorka nauczy Cię, jak upiec pyszny chleb, pizzę, przygotować smaczne wrapy czy nawet czekoladowe ciasto. Dowiesz się tu również, w jaki sposób dokonywać modyfikacji przepisów o zamienniki jajek, mleka i cukru. A ponadto na kartach tej książki znajdziesz: innowacyjny przepis na zakwas, recepturę na chleb bez grama drożdży, jeszcze więcej przepisów na każdą porę dnia, nowe receptury bez glutenu, mleka i jajek, przepisy tylko na naturalnych mieszankach mąki, zupełnie nową oprawę graficzną.
Weronika Madejska to młoda, lecz ciesząca się już ogromną popularnością blogerka i kulinarna eksperymentatorka. Urodziła się w roku 1996. Obecnie jest studentką kulturoznawstwa. Jakiś czas temu musiała pożegnać się z dietą zawierającą gluten, więc świetnie zna od podszewki problemy osób zmagających się z celiakią i innymi chorobami układu pokarmowego. Oprócz niniejszej książki napisała również poradnik z przepisami na bezglutenowe słodkości zatytułowany "Słodkie sekrety". Prowadzi również warsztaty, podczas których stara się stworzyć przestrzeń wymiany doświadczeń i informacji na temat problematyki zdrowotnej i żywieniowej. W odpowiedzi na zapotrzebowanie Czytelników publikuje również przepisy na potrawy wyzbyte innych alergenów.
Celiakia to choroba, coraz lepiej znana, ale i coraz bardziej rozpowszechniona. Życie osób, które się z nią zmagają to prawdziwe pasmo trudności i wyrzeczeń. Właściwie cała gotowa żywność i kupne produkty zawierają w sobie choćby śladowe ilości glutenu, którego organizmy chorych po prostu nie tolerują. Weronika Madejska udowadnia jednak, że bez glutenu nie oznacza wcale nieustannych wyrzeczeń, diety jałowej i pozbawionej smaku!
Książka ta nie jest kolejnym poradnikiem z wegetariańskimi przepisami dla bezglutenowców. Oprócz sprawdzonych przepisów znajdziecie tu również informacje na temat tego, jak się odnaleźć w świecie, w którym niemal wszystkie gotowe produkty zawierają gluten. Autorka nauczy Cię, jak upiec pyszny chleb, pizzę, przygotować smaczne wrapy czy nawet czekoladowe ciasto. Dowiesz się tu również, w jaki sposób dokonywać modyfikacji przepisów o zamienniki jajek, mleka i cukru. A ponadto na kartach tej książki znajdziesz: innowacyjny przepis na zakwas, recepturę na chleb bez grama drożdży, jeszcze więcej przepisów na każdą porę dnia, nowe receptury bez glutenu, mleka i jajek, przepisy tylko na naturalnych mieszankach mąki, zupełnie nową oprawę graficzną.
Weronika Madejska to młoda, lecz ciesząca się już ogromną popularnością blogerka i kulinarna eksperymentatorka. Urodziła się w roku 1996. Obecnie jest studentką kulturoznawstwa. Jakiś czas temu musiała pożegnać się z dietą zawierającą gluten, więc świetnie zna od podszewki problemy osób zmagających się z celiakią i innymi chorobami układu pokarmowego. Oprócz niniejszej książki napisała również poradnik z przepisami na bezglutenowe słodkości zatytułowany "Słodkie sekrety". Prowadzi również warsztaty, podczas których stara się stworzyć przestrzeń wymiany doświadczeń i informacji na temat problematyki zdrowotnej i żywieniowej. W odpowiedzi na zapotrzebowanie Czytelników publikuje również przepisy na potrawy wyzbyte innych alergenów.