Zdrowa dieta to podstawa prawidłowego funkcjonowania i dobrego samopoczucia. Ale czy można jeść zdrowo, a jednocześnie smacznie i... słodko?! Autorki przekonują, że jest to jak najbardziej możliwe! "Bez pszenicy na każdą okazję" to książka przeznaczona dla osób pragnących prowadzić zdrowy i zbilansowany tryb życia, a także smakoszy wszelkich słodkości. Pozycja zawiera ponad 300 bezglutenowych przepisów na wszelkie okoliczności. Dzięki cennym wskazówkom autorek, bez problemu przygotujesz zdrowe ciasta, desery, puddingi, ciastka, muffinki, lody, pączki, faworki, trufle, eklerki, torty, a także pierogi, kluski, naleśniki, zupy, bułki, chleby, dania dla dzieci, zdrowe potrawy z grilla i wiele więcej. Książka zawiera zarówno przepisy wytrawne jak i słodkie, przydatne na takie okazje, jak: urodziny, walentynki, tłusty czwartek, sylwester, karnawał, dzień dziecka i wszelkie inne rodzinne i prywatne uroczystości. Aby cieszyć się doskonałym smakiem, wcale nie musimy korzystać z dodatku cukru, szkodliwych dodatków czy glutenu. Dzięki lekturze odkryjemy wiele przepisów, w większości nie zawierających mleka i nabiału, a także składników alergennych, takich jak: orzechy, kakao, drożdże czy soja.
"Bez pszenicy na każdą okazję" to bogato ilustrowany, blisko 500 stronicowy tytuł w miękkiej okładce, wydany nakładem wydawnictwa Bukowy Las. Wanda Gąsiorowska i Marta Szloster to również autorki tytułów, takich jak: "Kuchnia polska bez pszenicy. Ponad 300 sprawdzonych domowych przepisów" oraz "Święta bez pszenicy".