Celiakia - nietolerancja na gluten zawarty w pszenicy i produktach zbożowych dotyka coraz więcej osób, które na jej skutek cierpią na liczne nietolerancje pokarmowe. Jak podają naukowcy, na nietolerancję glutenu może cierpieć nawet 1% populacji Polski, nic więc dziwnego, że w ostatnich latach, szukając ratunku coraz częściej sięgamy po poradniki lub książki kucharskie uczące gotowania bez użycia produktów zbożowych.
William Davis - autor bestsellerowych pozycji "Dieta bez pszenicy" i "Kuchnia bez pszenicy" - proponuje program odtruwania organizmu w dziesięć dni. "Detoks zbożowy w 10 dni" to praktyczny poradnik, jak przygotować się do detoksu, przetrwać cały ten nie najłatwiejszy okres, a także zbiór przepisów i porad pozwalających czytelnikom przygotować zdrowe i pyszne potrawy bez pszenicy. To idealna pozycja dla osób, które odczuwają problemy żołądkowe związane ze spożywaniem zbóż i chcą zmienić całkowicie swój tryb życia i żywienia.
Książka poza praktycznymi poradami zawiera także wrażenia osób, które pozytywnie ukończyły detoks i odczuły znaczącą zmianę w swoim życiu. Może być prawdziwym ratunkiem dla osób cierpiących na celiakię, które straciły już nadzieję na wyjście z tej choroby.
William Davis - autor bestsellerowych pozycji "Dieta bez pszenicy" i "Kuchnia bez pszenicy" - proponuje program odtruwania organizmu w dziesięć dni. "Detoks zbożowy w 10 dni" to praktyczny poradnik, jak przygotować się do detoksu, przetrwać cały ten nie najłatwiejszy okres, a także zbiór przepisów i porad pozwalających czytelnikom przygotować zdrowe i pyszne potrawy bez pszenicy. To idealna pozycja dla osób, które odczuwają problemy żołądkowe związane ze spożywaniem zbóż i chcą zmienić całkowicie swój tryb życia i żywienia.
Książka poza praktycznymi poradami zawiera także wrażenia osób, które pozytywnie ukończyły detoks i odczuły znaczącą zmianę w swoim życiu. Może być prawdziwym ratunkiem dla osób cierpiących na celiakię, które straciły już nadzieję na wyjście z tej choroby.