Odpowiednie odżywianie organizmu i pozytywne nastawienie, to obok leczenia zaproponowanego przez specjalistów, kluczowy element powrotu do zdrowia dla osób dotkniętych chorobą nowotworową. Książka pt. "Dieta w chorobie nowotworowej" pomoże w sporządzeniu dobrze zbilansowanego jadłospisu dla pacjentów, którzy potrzebują maksymalnego wzmocnienia organizmu.
Organizm osoby chorej na nowotwór jest mocno wyczerpany, a układ immunologiczny pracuje na wysokich obrotach. Bez odpowiedniego wsparcia odporności, powrót do pełni zdrowia może być trudny. Z tego powodu posiłki, osoby zmagającej się z nowotworem, powinny być bogate w jak największą ilość składników odżywczych. Zresztą witaminy i minerały są potrzebne każdemu człowiekowi, niezależnie od jego stanu zdrowia.
Skomponowanie pełnowartościowych dań nie jest proste. Książka "Dieta w chorobie nowotworowej" jest swoistym poradnikiem, w którym autorka w przystępny sposób podaje przepisy na zdrowe posiłki. W oparciu o konkretny przepis można łatwo stworzyć listę zakupów i przygotować obiad lub danie. Nie będzie to trudne zarówno dla osób starszych, jak i nieobytych z kulinariami.
Leczenie choroby nowotworowej często wiąże się z innymi dolegliwościami, takimi jak nudności, wymioty, biegunki i ogólne wyczerpanie. Książka "Dieta w chorobie nowotworowej" to również praktyczne porady na uśmierzenie powyższych dolegliwości. Właśnie dlatego, jest to pozycja bardzo użyteczna zarówno dla chorego, jak i dla osób, które się nim opiekują.
Wiedza autorki w dziedzinie chorób nowotworowych oparta jest o praktykę lekarską. Aleksandra Kapała jest cenionym specjalistą z dziedziny onkologii. Doświadczenie autorki pozwoliło na połączenie zapotrzebowania na składniki odżywcze pacjentów z pięknie prezentującymi się i smacznymi propozycjami potraw.
Organizm osoby chorej na nowotwór jest mocno wyczerpany, a układ immunologiczny pracuje na wysokich obrotach. Bez odpowiedniego wsparcia odporności, powrót do pełni zdrowia może być trudny. Z tego powodu posiłki, osoby zmagającej się z nowotworem, powinny być bogate w jak największą ilość składników odżywczych. Zresztą witaminy i minerały są potrzebne każdemu człowiekowi, niezależnie od jego stanu zdrowia.
Skomponowanie pełnowartościowych dań nie jest proste. Książka "Dieta w chorobie nowotworowej" jest swoistym poradnikiem, w którym autorka w przystępny sposób podaje przepisy na zdrowe posiłki. W oparciu o konkretny przepis można łatwo stworzyć listę zakupów i przygotować obiad lub danie. Nie będzie to trudne zarówno dla osób starszych, jak i nieobytych z kulinariami.
Leczenie choroby nowotworowej często wiąże się z innymi dolegliwościami, takimi jak nudności, wymioty, biegunki i ogólne wyczerpanie. Książka "Dieta w chorobie nowotworowej" to również praktyczne porady na uśmierzenie powyższych dolegliwości. Właśnie dlatego, jest to pozycja bardzo użyteczna zarówno dla chorego, jak i dla osób, które się nim opiekują.
Wiedza autorki w dziedzinie chorób nowotworowych oparta jest o praktykę lekarską. Aleksandra Kapała jest cenionym specjalistą z dziedziny onkologii. Doświadczenie autorki pozwoliło na połączenie zapotrzebowania na składniki odżywcze pacjentów z pięknie prezentującymi się i smacznymi propozycjami potraw.