"Gotuję, nie marnuję" to książka o gotowaniu, zupełnie inna niż wszystkie! Pomaga ograniczyć wyrzucanie resztek jedzenia i podpowiada, jak je praktycznie wykorzystać!
Czy wiesz ile jedzenia wyrzucasz do śmieci? Każdego dnia dokładasz się do ogromnych ton żywności, jakie zostają zupełnie niewykorzystane. Na całym świecie do śmietników trafia 1,3 miliarda ton żywności rocznie! Czy to nie przerażające? Sylwia Majcher w swojej książce "Gotuję, nie marnuję" podpowiada, co zrobić, aby już nigdy nie marnować jedzenia!
Polacy produkują ponad 280 kilogramów śmieci na osobę w ciągu roku! Zero Waste to filozofia, która staje się coraz bardziej popularna na świecie. Coraz więcej osób stara się ograniczać śmieci i nie marnować niepotrzebnie jedzenia. Skoro, co trzecia pełna torba z żywnością, jaką kupimy, ląduje w śmieciach, po co ją w ogóle kupować?
Sylwia Majcher udziela swoim Czytelnikom szeregu wskazówek na to, aby nigdy więcej nie dopuścić do marnowania jedzenia. Pyszne przepisy, gotowe dania i sposoby na przechowywanie poszczególnych rzeczy to dopiero początek. Autorka pomaga zaplanować kolejne zakupy i ułożyć jadłospis, z którym nic się nie zmarnuje. Kupowanie zbyt dużej ilości jedzenia dotyczy praktycznie każdego, dlatego nie możemy dystansować się od problemu.
"Gotuję, nie marnuję" to sposób na kiszenie, pasteryzowanie i suszenie, jakich jeszcze nie znaliśmy! Chociaż nie jest oczywiście możliwe, aby nigdy niczego już nie wyrzucić, możemy w prosty i przemyślany sposób ograniczyć podobne praktyki.
Sylwia Majcher jest polską dziennikarką i blogerką. Stara się ograniczyć wyrzucenia jedzenia i przekonuje do tego innych! "Gotuję, nie marnuje" to jej debiut literacki, pełen przydatnych porad i przepisów na pyszne dania.
Czy wiesz ile jedzenia wyrzucasz do śmieci? Każdego dnia dokładasz się do ogromnych ton żywności, jakie zostają zupełnie niewykorzystane. Na całym świecie do śmietników trafia 1,3 miliarda ton żywności rocznie! Czy to nie przerażające? Sylwia Majcher w swojej książce "Gotuję, nie marnuję" podpowiada, co zrobić, aby już nigdy nie marnować jedzenia!
Polacy produkują ponad 280 kilogramów śmieci na osobę w ciągu roku! Zero Waste to filozofia, która staje się coraz bardziej popularna na świecie. Coraz więcej osób stara się ograniczać śmieci i nie marnować niepotrzebnie jedzenia. Skoro, co trzecia pełna torba z żywnością, jaką kupimy, ląduje w śmieciach, po co ją w ogóle kupować?
Sylwia Majcher udziela swoim Czytelnikom szeregu wskazówek na to, aby nigdy więcej nie dopuścić do marnowania jedzenia. Pyszne przepisy, gotowe dania i sposoby na przechowywanie poszczególnych rzeczy to dopiero początek. Autorka pomaga zaplanować kolejne zakupy i ułożyć jadłospis, z którym nic się nie zmarnuje. Kupowanie zbyt dużej ilości jedzenia dotyczy praktycznie każdego, dlatego nie możemy dystansować się od problemu.
"Gotuję, nie marnuję" to sposób na kiszenie, pasteryzowanie i suszenie, jakich jeszcze nie znaliśmy! Chociaż nie jest oczywiście możliwe, aby nigdy niczego już nie wyrzucić, możemy w prosty i przemyślany sposób ograniczyć podobne praktyki.
Sylwia Majcher jest polską dziennikarką i blogerką. Stara się ograniczyć wyrzucenia jedzenia i przekonuje do tego innych! "Gotuję, nie marnuje" to jej debiut literacki, pełen przydatnych porad i przepisów na pyszne dania.