Cukrzyca i insulinooporność to nieszczęścia naszych czasów. Liczba osób, których one dotykają, wzrasta w zastraszającym tempie. Jeżeli Ty również masz problem z poziomem glukozy we krwi, poznaj elektroniczną książkę Magdaleny Makarowskiej i Dominiki Musiałowskiej "Insulinooporność w polskiej kuchni. Dla całej rodziny, z niskim IG".
Autorki zachęcają czytelnika do regularnej kontroli poziomu cukru w organizmie i przestrzegają przed konsekwencjami nietolerancji glukozy. Uczą osoby, u których zdiagnozowano insulinooporność, nowego stylu życia, opartego o zdrową dietę. Pokazują, że dzięki odpowiedniemu żywieniu można oswoić chorobę i żyć w dobrej kondycji, nie rezygnując ze smakowitych posiłków. Kuchnia dla insulinoopornych może być smaczna i różnorodna.
O autorkach
Magdalena Makarowska jest dietetykiem, specjalistą w dziedzinie biotechnologii i twórczynią poradników promujących zdrowe odżywianie. Na co dzień pracuje z osobami z nadwagą i otyłością, pomagając im za pomocą modyfikacji diety zrzucić zbędne kilogramy. Natomiast
Dominika Musiałowska jest edukatorką w dziedzinie zdrowego żywienia oraz instruktorem fitnessu i nordic walkingu. Prowadzi szkolenia z zakresu dietetyki klinicznej i psychologii zdrowia. Jest współtwórczynią książek poświęconych insulinooporności oraz autorką pozycji dotyczącej diety pacjentów z chorobą trzewną "Celiakia - życie bez glutenu". Prowadzi bloga oraz działa jako prezes Fundacji Insulinooporność.