"Jak jeść słodycze i nie tyć" to poradnik kulinarny dla wszystkich, którzy pragną odżywiać się zdrowo, a nie chcą przy tym rezygnować z łakoci! Łatwo dostępne zamienniki, przepisy w wersji wegańskiej, bez glutenu i laktozy!
Chyba wszyscy lubimy łakocie! Są przecież takie smaczne i tak trudno się bez nich obyć. Niestety zazwyczaj mało mają wspólnego ze zdrowym jedzeniem. Nie bez powodu cukier nazywany jest białą śmiercią. Na dodatek ciastka, batony, desery zawierają też w sobie ogromne ilości niezdrowych tłuszczy. Próchnica zębów, cukrzyca, otyłość, miażdżyca już czyhają za rogiem, a tymczasem Tobie tak trudno zrezygnować ze słodyczy. Nie wyobrażasz sobie imprezy urodzinowej bez ociekającego lukrem i czekoladą tortu? Na samą myśl o zdrowej diecie oblewa Cię zimny pot? Jeśli tak, ta książka jest właśnie dla Ciebie!
"Jak jeść słodycze i nie tyć" to niezwykła pozycja wśród książek poświęconych kuchni i zdrowemu odżywianiu. Na jej kartach Jessica Meinhard udowadnia, że można jeść słodycze rezygnując przy tym ze zbędnych kilogramów i nadmiaru niezdrowych substancji! Autorka ta znana jest na Instagramie jako @shining_star_9. Udało jej się schudnąć 17 kilogramów, a dziś sama motywuje innych do zmiany sposobu odżywiania. Dlatego właśnie stworzyła książkę z przepisami na łakocie, w których niezdrowe tłuszcze i cukier zastąpione zostały zdrowszymi odpowiednikami.
Poznaj zdrowsze wersje ciast, deserów i słodkich przekąsek. Znajdziesz tu przepisy w wersji podstawowej, a dodatkowo w wersji wegańskiej oraz pozbawionej laktozy i glutenu. Dzięki temu będziesz w stanie przygotować pyszne łakocie dla bliskich cierpiących na alergie pokarmowe! Autorka podaje tu łatwo dostępne zamienniki produktów, które możesz śmiało stosować, a przygotowane przez Ciebie ciasta, desery i przekąski nadal będą słodkie i przepyszne!
Chyba wszyscy lubimy łakocie! Są przecież takie smaczne i tak trudno się bez nich obyć. Niestety zazwyczaj mało mają wspólnego ze zdrowym jedzeniem. Nie bez powodu cukier nazywany jest białą śmiercią. Na dodatek ciastka, batony, desery zawierają też w sobie ogromne ilości niezdrowych tłuszczy. Próchnica zębów, cukrzyca, otyłość, miażdżyca już czyhają za rogiem, a tymczasem Tobie tak trudno zrezygnować ze słodyczy. Nie wyobrażasz sobie imprezy urodzinowej bez ociekającego lukrem i czekoladą tortu? Na samą myśl o zdrowej diecie oblewa Cię zimny pot? Jeśli tak, ta książka jest właśnie dla Ciebie!
"Jak jeść słodycze i nie tyć" to niezwykła pozycja wśród książek poświęconych kuchni i zdrowemu odżywianiu. Na jej kartach Jessica Meinhard udowadnia, że można jeść słodycze rezygnując przy tym ze zbędnych kilogramów i nadmiaru niezdrowych substancji! Autorka ta znana jest na Instagramie jako @shining_star_9. Udało jej się schudnąć 17 kilogramów, a dziś sama motywuje innych do zmiany sposobu odżywiania. Dlatego właśnie stworzyła książkę z przepisami na łakocie, w których niezdrowe tłuszcze i cukier zastąpione zostały zdrowszymi odpowiednikami.
Poznaj zdrowsze wersje ciast, deserów i słodkich przekąsek. Znajdziesz tu przepisy w wersji podstawowej, a dodatkowo w wersji wegańskiej oraz pozbawionej laktozy i glutenu. Dzięki temu będziesz w stanie przygotować pyszne łakocie dla bliskich cierpiących na alergie pokarmowe! Autorka podaje tu łatwo dostępne zamienniki produktów, które możesz śmiało stosować, a przygotowane przez Ciebie ciasta, desery i przekąski nadal będą słodkie i przepyszne!