"Nie daj się alergii" to publikacja, która wskaże, jak postępować w sytuacji, gdy cierpisz na alergię. Katarzyna Turek wprowadzi w szczegóły każdego, kto chciałby wiedzieć więcej na temat alergenów.
Alergie są problemem, który dotyka bardzo wielu osób na całym świecie. Aby z nim walczyć, podejmuje się bardzo różne działania, w tym chociażby bardzo popularne w dzisiejszych czasach diety eliminacyjne. Autorka pozycji "Nie daj się alergii" odpowiada między innymi na pytanie, czym różni się nietolerancja pokarmowa od alergii. Udziela też wielu trafnych wskazówek, które pomogą świeżo upieczonym rodzicom ograniczyć ryzyko pojawienia się alergii u ich dziecka. W książce znajdą się również informacje na temat glutenu, mleka w proszku, a także laktozy, które to występują w niemal każdym produkcie. Katarzyna Turek opowiada ponadto o produktach bezglutenowych często uznawanych za dużo zdrowsze od pozostałych.
Odbiorca dowie się sporo na temat diety oraz pozna sposoby, czym w jadłospisie będzie mógł zastąpić te rzeczy, które z jakiegoś powodu mu szkodzą. Autorka jednocześnie podkreśla, że trzeba uzupełnić menu o składniki, jakich w danym wypadku będzie nam brakować.
Katarzyna Turek jest dietetyczką, która ułożyła już niejeden kompletny jadłospis dla pacjenta. Zajmuje się między innymi problemem nadwrażliwości pokarmowej oraz udziela ogólnych porad, by osoby zmagające się z alergiami mogły z nimi walczyć, a nie pozostawały bezbronne. Jest w stanie wskazać konkretne zamienniki, które powinny zastąpić w codziennej diecie "zakazane" produkty.
Alergie są problemem, który dotyka bardzo wielu osób na całym świecie. Aby z nim walczyć, podejmuje się bardzo różne działania, w tym chociażby bardzo popularne w dzisiejszych czasach diety eliminacyjne. Autorka pozycji "Nie daj się alergii" odpowiada między innymi na pytanie, czym różni się nietolerancja pokarmowa od alergii. Udziela też wielu trafnych wskazówek, które pomogą świeżo upieczonym rodzicom ograniczyć ryzyko pojawienia się alergii u ich dziecka. W książce znajdą się również informacje na temat glutenu, mleka w proszku, a także laktozy, które to występują w niemal każdym produkcie. Katarzyna Turek opowiada ponadto o produktach bezglutenowych często uznawanych za dużo zdrowsze od pozostałych.
Odbiorca dowie się sporo na temat diety oraz pozna sposoby, czym w jadłospisie będzie mógł zastąpić te rzeczy, które z jakiegoś powodu mu szkodzą. Autorka jednocześnie podkreśla, że trzeba uzupełnić menu o składniki, jakich w danym wypadku będzie nam brakować.
Katarzyna Turek jest dietetyczką, która ułożyła już niejeden kompletny jadłospis dla pacjenta. Zajmuje się między innymi problemem nadwrażliwości pokarmowej oraz udziela ogólnych porad, by osoby zmagające się z alergiami mogły z nimi walczyć, a nie pozostawały bezbronne. Jest w stanie wskazać konkretne zamienniki, które powinny zastąpić w codziennej diecie "zakazane" produkty.