27 listopada 2016 roku Telewizja Polska wyemitowała ostatni odcinek serialu "Ranczo". Produkcja ta zgromadziła ogromną rzeszę wielbicieli, dlatego też początkowo planowane cztery serie rozciągnęły się do liczby dziesięciu. Warto przy tym wspomnieć, iż na przykład pierwszy odcinek szóstego sezonu obejrzało ponad siedem milionów widzów, co świadczy dobitnie o rekordowej popularności serialu, który przez ponad dziesięć lat bawił i wzruszał do łez całe rodziny.
Przez te wszystkie lata wiele zmian zaszło w Wilkowyjach. Wójt rozpoczął polityczną karierę, Kusy zamienił butelkę na malarski pędzel i sztalugi, Lucy sama została wójtem gminy, a proboszcz - biskupem. Nie zmieniły się jednak rzeczy kluczowe, a mianowicie ławeczka, specyficzny urok Wilkowyj oraz - rzecz jasna - pierogi Solejukowej.
Wydawałoby się, że lepienie pierogów to niby nic takiego. Ot mąka, jajka, olej, sól i woda. Jednak Solejukowa potrafi lepić z nich prawdziwe arcydzieła. I tego też właśnie postara się Was nauczyć. Pierogi bowiem mogą mieć tyle form i postaci, tyle rodzajów farszu, że nie sposób wszystkich zliczyć. Bo przecież jedynym ogranicznikiem jest tutaj ludzka wyobraźnia, a ta - jak wiemy - nie zna granic.
W niniejszej książce, która ukazała się nakładem wydawnictwa Edipresse Polska, znajdziemy całą masę wypróbowanych przepisów na bardziej lub mniej tradycyjne pierogi. Dlatego też, jeśli jesteś przyzwyczajonym do ruskich tradycjonalistą, z pewnością znajdziesz tu coś dla siebie. A może zechcesz poszukać nowych, zaskakujących smaków? Książka zawiera przepisy zarówno dla wegetarianów, jak i zwolenników potraw mięsnych, pierogi smażone, zapiekane, sezonowe, a także całoroczne. Wszystko doskonale opisane i opatrzone pięknymi, barwnymi fotografiami. Czy na Twoim talerzu będą wyglądać równie apetycznie? Zobaczymy, a Solejukowa z pewnością dołoży do tego wszelkich starań!
Przez te wszystkie lata wiele zmian zaszło w Wilkowyjach. Wójt rozpoczął polityczną karierę, Kusy zamienił butelkę na malarski pędzel i sztalugi, Lucy sama została wójtem gminy, a proboszcz - biskupem. Nie zmieniły się jednak rzeczy kluczowe, a mianowicie ławeczka, specyficzny urok Wilkowyj oraz - rzecz jasna - pierogi Solejukowej.
Wydawałoby się, że lepienie pierogów to niby nic takiego. Ot mąka, jajka, olej, sól i woda. Jednak Solejukowa potrafi lepić z nich prawdziwe arcydzieła. I tego też właśnie postara się Was nauczyć. Pierogi bowiem mogą mieć tyle form i postaci, tyle rodzajów farszu, że nie sposób wszystkich zliczyć. Bo przecież jedynym ogranicznikiem jest tutaj ludzka wyobraźnia, a ta - jak wiemy - nie zna granic.
W niniejszej książce, która ukazała się nakładem wydawnictwa Edipresse Polska, znajdziemy całą masę wypróbowanych przepisów na bardziej lub mniej tradycyjne pierogi. Dlatego też, jeśli jesteś przyzwyczajonym do ruskich tradycjonalistą, z pewnością znajdziesz tu coś dla siebie. A może zechcesz poszukać nowych, zaskakujących smaków? Książka zawiera przepisy zarówno dla wegetarianów, jak i zwolenników potraw mięsnych, pierogi smażone, zapiekane, sezonowe, a także całoroczne. Wszystko doskonale opisane i opatrzone pięknymi, barwnymi fotografiami. Czy na Twoim talerzu będą wyglądać równie apetycznie? Zobaczymy, a Solejukowa z pewnością dołoży do tego wszelkich starań!