"Przy moim stole. Świętowanie codzienności" to kompletna, a zarazem bardzo oryginalna książka kucharska autorstwa niezastąpionej Nigelli Lawson. Zasmakuj prawdziwie domowych potraw i zachwyć nimi nie tylko rodzinę, ale i rozmaitych gości.
Niejednokrotnie głowimy się nad wymyślnymi przepisami, ponieważ chcemy zaimponować gościom, którzy odwiedzają nas podczas posiłków. Nigella Lawson przekonuje jednak, że niekoniecznie trzeba stawiać na złożoność i przesadną wyjątkowość, ale zdecydować się na najlepszy smak. Właśnie z tego powodu w swojej najnowszej książce "Przy moim stole. Świętowanie codzienności" przedstawia przepisy na najbardziej zwyczajne dania, które sama gotuje dla rodziny i najbliższych przyjaciół. Bo domowo nie znaczy źle.
Potrawy, jakie zostały przedstawione w publikacji, mają wywoływać pozytywne emocje, a zarazem rozgrzewać i koić. Tak na przykład Czytelnicy dowiedzą się, jak przygotować tradycyjną potrawkę z kurczaka, a także pudding o smaku toffi. Nie zabraknie również nowości, które na pewno ubogacą naszą kuchnię. Autorka proponuje dużą różnorodność, a każdy może z niej skorzystać w dokładnie taki sposób, jaki mu się zamarzy.
Nigella Lucy Lawson jest brytyjską dziennikarką, prezenterką telewizyjną, a także autorką książek kucharskich. Urodziła się 6 stycznia 1960 roku w Londynie. W programie kulinarnym zadebiutowała w 1998 roku, kiedy została zaproszona przez Nigela Slatera do "Real Food", produkcji brytyjskiego Channel 4. Później prowadziła swój program kulinarny "Nigella gryzie", a potem następny: "Wieczne lato z Nigellą".
Niejednokrotnie głowimy się nad wymyślnymi przepisami, ponieważ chcemy zaimponować gościom, którzy odwiedzają nas podczas posiłków. Nigella Lawson przekonuje jednak, że niekoniecznie trzeba stawiać na złożoność i przesadną wyjątkowość, ale zdecydować się na najlepszy smak. Właśnie z tego powodu w swojej najnowszej książce "Przy moim stole. Świętowanie codzienności" przedstawia przepisy na najbardziej zwyczajne dania, które sama gotuje dla rodziny i najbliższych przyjaciół. Bo domowo nie znaczy źle.
Potrawy, jakie zostały przedstawione w publikacji, mają wywoływać pozytywne emocje, a zarazem rozgrzewać i koić. Tak na przykład Czytelnicy dowiedzą się, jak przygotować tradycyjną potrawkę z kurczaka, a także pudding o smaku toffi. Nie zabraknie również nowości, które na pewno ubogacą naszą kuchnię. Autorka proponuje dużą różnorodność, a każdy może z niej skorzystać w dokładnie taki sposób, jaki mu się zamarzy.
Nigella Lucy Lawson jest brytyjską dziennikarką, prezenterką telewizyjną, a także autorką książek kucharskich. Urodziła się 6 stycznia 1960 roku w Londynie. W programie kulinarnym zadebiutowała w 1998 roku, kiedy została zaproszona przez Nigela Slatera do "Real Food", produkcji brytyjskiego Channel 4. Później prowadziła swój program kulinarny "Nigella gryzie", a potem następny: "Wieczne lato z Nigellą".