Autorka uczyła się gotować od rodziny oraz znajomych. Jej kuchnia przeplata się z miłością, a gotowanie to smakowanie życia i karmienie bliskich osób. W kuchni tej sławnej modelki nie ma miejsca na przypadkowe dania i smaki. Smak miłości to smak serwowanych potraw, dań wyjątkowych, smakowitych, najlepszych.
Agnieszka Maciąg skończyła liceum plastyczne w Supraślu, studiowała dziennikarstwo i kulturoznawstwo w Warszawie. W latach 90. zrobiła ogromną karierę jako modelka. Rozpoczynała w 1989 roku, pracowała dla Karla Lagerfelda, Nino Cerruti, Laury Biagiotti, Pierre Cardina, Escady, Teresy Rosati, Macieja Zienia. Jest kobietą zjawiskowo piękną o nieprzemijającej urodzie. Urodziła dziecko w szczytowych latach swojej kariery, później wróciła na wybieg. W 1996 roku zakończyła międzynarodową karierę modelki, ale w Polsce nadal wykonywała ten zawód. Nagrała płytę "Marakesz 5:30". Występowała w teledyskach zespołu "De Mono".
Polecamy również inne książki autorstwa Agnieszki Maciąg, np.: "Smak życia", "Smak szczęścia", "Smak zdrowia" oraz "Pełnia życia". Każda z tych propozycji jest niezwykła, ponieważ przekazują istotne wskazówki, które mogą pomóc w utrzymaniu doskonałego zdrowia i uzyskaniu pełni szczęścia i wewnętrznego spokoju.