Lubisz gotować, ale niekoniecznie chcesz trzymać się sztywno ustalonych reguł i skrupulatnie odmierzać produkty? Twoją pasją jest gotowanie z fantazją i niepowtarzalne podejście do każdego dania? Jeśli tak, to na pewno na twojej półce powinna znaleźć się "Sztuka gotowania" wydana przez wydawnictwo Buchmann.
Na 624 stronach książki autorka, Niki Segnit, zabiera czytelnika w pasjonującą podróż po kuchni od A do Z. Pozycja polecana jest zarówno początkującym pasjonatom gotowania, jak i profesjonalnym szefom kuchni, którzy po latach stracili nieco polotu i chcą odzyskać dawną wenę i radość z przygotowywania potraw.
"Sztuka gotowania" to aż 77 receptur używanych w kuchni do gotowania najróżniejszych potraw. Na ich podstawie można później sporządzać inne nowatorskie dania. Ograniczeniem jest wyłącznie fantazja i posiadane pod ręką produkty spożywcze. Autorka pokazuje, jak skutecznie eksperymentować bez obaw o efekt końcowy, pomaga oswoić się z kuchnią nowym adeptom sztuki kulinarnej oraz inspiruje tych, którzy gotują od lat.
W "Sztuce gotowania" znajdziesz porady, jak łączyć ze sobą smaki oraz aromaty. Można także samemu bawić się, opierając się na podstawowych zasadach kulinarnych. Książka napisana jest w formie poradnika, ale poza przepisami zawiera również wiele anegdot, nawiązania do własnego doświadczenia autorki czy kulinarnych guru. Opatrzony prostymi, przejrzystymi rysunkami w ciepłych kolorach tom pomaga zrozumieć wiele aspektów tytułowej sztuki gotowania. Pozycja zawiera 12 rozdziałów tematycznych, m.in. o pieczywie, zasmażce, zupach i wywarach, ciastach, czekoladzie, sosach, gęstym czy luźnym cieście.
Niki Segnit jest autorką książek kulinarnych, bestsellera o gotowaniu pod tytułem "Leksykon smaków", który jest uznawany za jedno z bardziej wnikliwych kompendiów wiedzy o gotowaniu. Fani twórczości pochodzącej z Wielkiej Brytanii pisarki będą zachwyceni nową pozycją wydawniczą, a nowi czytelnicy z pewnością zapałają sympatią do tej, obdarzonej lekkim piórem, poczuciem humoru i przede wszystkim ogromną wiedzą na temat gotowania, autorki.
Na 624 stronach książki autorka, Niki Segnit, zabiera czytelnika w pasjonującą podróż po kuchni od A do Z. Pozycja polecana jest zarówno początkującym pasjonatom gotowania, jak i profesjonalnym szefom kuchni, którzy po latach stracili nieco polotu i chcą odzyskać dawną wenę i radość z przygotowywania potraw.
"Sztuka gotowania" to aż 77 receptur używanych w kuchni do gotowania najróżniejszych potraw. Na ich podstawie można później sporządzać inne nowatorskie dania. Ograniczeniem jest wyłącznie fantazja i posiadane pod ręką produkty spożywcze. Autorka pokazuje, jak skutecznie eksperymentować bez obaw o efekt końcowy, pomaga oswoić się z kuchnią nowym adeptom sztuki kulinarnej oraz inspiruje tych, którzy gotują od lat.
W "Sztuce gotowania" znajdziesz porady, jak łączyć ze sobą smaki oraz aromaty. Można także samemu bawić się, opierając się na podstawowych zasadach kulinarnych. Książka napisana jest w formie poradnika, ale poza przepisami zawiera również wiele anegdot, nawiązania do własnego doświadczenia autorki czy kulinarnych guru. Opatrzony prostymi, przejrzystymi rysunkami w ciepłych kolorach tom pomaga zrozumieć wiele aspektów tytułowej sztuki gotowania. Pozycja zawiera 12 rozdziałów tematycznych, m.in. o pieczywie, zasmażce, zupach i wywarach, ciastach, czekoladzie, sosach, gęstym czy luźnym cieście.
Niki Segnit jest autorką książek kulinarnych, bestsellera o gotowaniu pod tytułem "Leksykon smaków", który jest uznawany za jedno z bardziej wnikliwych kompendiów wiedzy o gotowaniu. Fani twórczości pochodzącej z Wielkiej Brytanii pisarki będą zachwyceni nową pozycją wydawniczą, a nowi czytelnicy z pewnością zapałają sympatią do tej, obdarzonej lekkim piórem, poczuciem humoru i przede wszystkim ogromną wiedzą na temat gotowania, autorki.