Wiem co jem. Przepisy z programu

Czy można na co dzień jeść bez chemii? Czy da się unikać "sklepowej" przetworzonej żywności? Czy można jeszcze poczuć smak prawdziwego jedzenia? Oto książka dla wszystkich, którzy lubią wiedzieć, co "wrzucają do garnka". Dla tych, którzy chcą do minimum ograniczyć konserwanty i inne dodatki, a do...
20,57 * 29,90 zł
*cena detaliczna

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 20,09 zł

Opis

Czy można na co dzień jeść bez chemii? Czy da się unikać "sklepowej" przetworzonej żywności? Czy można jeszcze poczuć smak prawdziwego jedzenia?

Oto książka dla wszystkich, którzy lubią wiedzieć, co "wrzucają do garnka". Dla tych, którzy chcą do minimum ograniczyć konserwanty i inne dodatki, a do maksimum wykorzystać naturalne składniki odżywcze.

W książce znajduje się ponad 70 przepisów na produkty, dania i napoje, które pojawiły się w kultowym programie „Wiem co jem”. Bez konserwantów i masy chemicznych dodatków: łatwe w przygotowaniu, dostępne i pyszne!

Dzięki książce „Wiem co jem. Przepisy z programu”:

  • z łatwością zamienisz kupowane produkty na ich zdrowsze i tańsze odpowiedniki
  • będziesz mieć wszystkie przepisy z programu zawsze pod ręką
  • ograniczysz spożycie substancji chemicznych i poczujesz ogromną różnicę w smaku.

Przepisy zostały podzielone tematycznie na rozdziały, np.: ”Co tygrysy lubią najbardziej”, „Proste jak drut”, czy „Dziękuję, nie marnuję”. Przepiękne zdjęcia tworzą wyjątkowy klimat książki.

Przygotuj w domu zdrowsze wersje popularnych produktów i dań!
 


Katarzyna Bosacka - dziennikarka prasowa i telewizyjna, prywatnie od lat miłośniczka zdrowego, polskiego gotowania. Od kilku lat prowadzi kultowy program „Wiem co jem i wiem co kupuję” w stacji TVN Style. Program zdobył liczne nagrody, m.in. TeleKamerę, Brązową Łuską Pana Karpia, Kryształowe Pióro i główną nagrodę Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Autorka otrzymała też Laur Ekoprzyjaźni od profesorów uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.

Program "Wiem, co jem" zrodził się w mojej głowie z miłości do dobrego jedzenia i z tęsknoty za nim. „Polskie jedzenie jest najlepsze na świecie” ? zwykłam bowiem mawiać naszym gościom, którzy tłumnie przybywali do wynajmowanego przez nas domu pod Waszyngtonem. Lepiłam w nim pierogi i przyrządzałam chłodnik litewski dla prof. Zbigniewa Brzezińskiego, piekłam pasztet i kruche ciasto z wiśniami dla amerykańskich polityków, politologów i komentatorów, peklowałam karkówkę na grilla dla naszych amerykańskich sąsiadów. (…)Kupujmy prawdziwe jedzenie, wspierając jednocześnie uczciwych producentów. A jeśli ktoś ma dość sklepowej, przetworzonej żywności, zawsze może sięgnąć po przepisy z programu Wiem, co jem. Na pewno się nie zawiedzie. - Katarzyna Bosacka

Pozostałe książki Kasi Bosackiej to: „Czy wiesz, co jesz”, „Wiem co kupuję!”, „Kasia Bosacka cudnie chudnie. Żegnaj, pulpecie”, „Encyklopedia zdrowia i urody”.

Szczegóły - Wiem co jem. Przepisy z programu

  • Autor: Katarzyna Bosacka
  • Wydawnictwo Publicat
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2015
  • Ilość stron: 152
  • Format: 16,5x24 cm
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788324520831
  • Język: polski
  • Nr wydania: 1
  • ISBN: 9788324520831
  • EAN: 9788324520831
  • Wymiary: 170X245

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również