Dripper to niezwykle wygodne i proste w użytkowaniu urządzenie, ułatwiające zaparzanie kawy mielonej.
W zestawie znajdują się:
- 1 plastikowy dripper;
- 25 papierowych filtrów do kawy;
- 1 opakowanie kawy mielonej Classic Roma 250 g.
Specjalnie skomponowana mieszanka wysokogatunkowych kaw Arabica oraz kaw naturalnych pochodzących z najlepszych plantacji Ameryki Południowej i Azji Połuudniowo-Wschodniej. Tradycyjny ciemny sposób palenia nadaje jej szlachetny, klasyczny smak i aromat znany z włoskich kawiarni.
Wyprodukowano w Polsce.
Kawy Arabica (50%) z Ameryki Południowej i kawy naturalne (50%) z Azji Południowo-Wschodniej.
- Papierowy filtr umieścić w zaparzaczu (dripperze). Możesz przelać go gorącą wodą, aby pozbyć się papierowego posmaku. Następnie zaparzacz z filtrem ustaw na filiżance lub kubku.
- Wsyp odpowiednią ilość zmielonej kawy do zaparzacza. Sugerowane proporcje to około 10 g (dwie łyżeczki) kawy na typowy kubek 250 ml.
- Zalej wstępnie niewielką ilością gorącej przegotowanej wody, by kawa „otworzyła się”. Po ok. 30 sek. wlej powoli resztę wody, wtedy kawa uzyska odpowiednią moc. Temperatura naparu powinna wynosić 90-97°C.
- Dostosuj ilość wody do swoich preferencji smakowych. Wodę wlewaj delikatnie, kolistymi ruchami, tak by wsypana kawa w całości została polana wodą, a napar sukcesywnie spływał do naczynia. Kiedy kawa w całości spłynie, wyrzuć filtr. Twoja kawa jest gotowa!
Kawę przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
WILLIAM’S NATURAL PRODUCTS SP. Z O.O., ul. Postępu 2, 02-676 Warszawa, Polska