"Zielona Seria. Tylko białko roślinne" wydawnictwa Buchmann to wyjątkowa książka kucharska, łącząca w sobie blisko 60 przepisów na zdrowe zupy, przekąski, przystawki, sałatki, dania główne i desery, jednocześnie zawierająca wiele ciekawych i przydatnych informacji dotyczących białek roślinnych. Z tej książki w teorii i praktyce nauczymy się zastępować białko zwierzęce tym zdrowszym, roślinnym. Poznamy rośliny strączkowe od innej strony i nauczymy się doceniać warzywa nie tylko koloru zielonego. Nasza dieta może nabrać całkowicie innego wymiaru, korzystnego dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Gotowi na białkową rewolucję kuchenną?
"Zielona Seria" to cykl książek dotyczących zdrowego żywienia, dostępnego dla każdego człowieka. W każdej z nich znajdziemy wiele cennych informacji i ciekawostek z danego tematu żywieniowego oraz kilkadziesiąt przepisów na zdrowe, pełne witamin i składników odżywczych potrawy, które oprócz dostarczenia niezbędnego człowiekowi pożywienia, będą również wyśmienicie smakować. Wśród pozostałych tytułów z cyklu "Zielona Seria" znajdziemy: "Zielona Seria. Tylko zupy", "Zielona Seria. Tylko kiszonki", "Zielona seria. Tylko napary", "Zielona Seria. Tylko olej kokosowy", "Zielona seria. Tylko paleo", "Zielona seria. Tylko owsianki".